Skip to content

Milieusticker Isère

Departement Isère is gelegen in het zuidoosten van Frankrijk en dit departement heeft sinds 1 april 2018 een milieuzone. Deze zone wordt actief wanneer de luchtverontreiniging te hoog wordt. Omdat dat vooraf niet is te voorspelen raden wij alle reizigers die per weg naar of door departement Isère reizen om een milieusticker te kopen. Zonder sticker mag u niet door de zone rijden in geval dat de zonde actief is!

Ontdek op deze pagina waar u de Crit’Air voor Isère kunt kopen en aan welke auto regels u zich dient te houden in Frankrijk.

Vignet Isère kopen

Een milieusticker voor Isère is niet te koop langs de snelweg of bij tankstations. Het is uitsluitend online te verkrijgen. U kunt het bestellen via onlinevignet.nl. De gemiddelde levertijd bedraagt tussen de 10 en 14 werkdagen.

Wanneer u geen milieusticker heeft kunt u deze alsnog aanvragen via onze website. Ondanks dat de levertijd gemiddeld tussen de 10 en 14 werkdagen bedraagt ontvangt u via onlinevignet.nl een bewijs van aanvraag en betaling. Dit digitale vignet kunt u gebruiken als bewijs.

Gaat u toch naar Isère zonder een aangevraagd Crit’Air? Wees dan voorbereid op een boete. Men controleert zeer strikt op voertuigen die geen milieusticker hebben. Indien u geen sticker heeft en wel door de zone rijdt wanneer dat niet is toegestaan riskeert u een boete variërend tussen €68 tot €375.

Wat zijn andere verplichte regels voor Isère?

In uw auto dient u de volgende items bij u te hebben:

  • alcoholtester
  • veiligheidsvest(en)
  • gevarendriehoek

Mocht u deze producten nog niet hebben dan kunt u ze bestellen via onze partner bol.com.

Deze autozaken zijn verplicht voor alle automobilisten in Frankrijk. Ook hierop wordt streng en regelmatig gecontroleerd. De boetes zijn fors dus gaat u naar Frankrijk? Zorg dat u op tijd deze producten besteld!

In welke andere gebieden is een milieusticker verplicht?

Er geldt een eco verplichting ook voor onder andere steden. U heeft bijvoorbeeld een milieusticker nodig voor Toulouse, Lyon, Vienne, Grenoble en Parijs. Met 1 sticker kunt u alle andere Franse milieuzones bereiken, u hoeft niet per stad een aparte sticker te kopen.

Back To Top