skip to Main Content

Tolvignet voor Zwitserland aanvragen?

Gaat u binnenkort op reis naar Zwitserland dan is de kans zeer groot dat u in het bezit dient te zijn van een milieusticker/ tol vignet voor Zwitserland. Op deze pagina vindt u alle informatie omtrent het aanvragen van een vignet voor Zwitserland. Vraag hier uw vignet direct aan!

Vignet informatie

Vraag nu je vignet aan, klik hier.

In Europa zijn er op dit moment een aantal populaire vakantielanden waar een vignet plicht geldt. Voor deze landen moet je een vignet aanvragen om gebruik te maken van de snelwegen van dat land. Op de website kan je een aanvraag indienen voor het Zwitsers Autobahnvignet, dit gaat doormiddel van het Nederlandse formulier op onlinevignet.nl. Wij verwerken vervolgens de aanvraag en sturen je het vignet toe.

Bij het niet voldoen aan de vignetplicht zal je een boete kunnen krijgen. Deze kost omgerekend ongeveer 250 euro en daarbij zitten de kosten voor het vignet in.

Heb ik een Vignet nodig als ik niet in Zwitserland blijf? Ook in dit geval ben je verplicht om een vignet te kopen. Bij het gebruik maken van de snelweg moet je voertuig voorzien zijn van een vignet. Het Zwitsers Autobahnvignet moet duidelijk zichtbaar zijn. Als je het in een van de hoeken van de voorruit plakt is dat voldoende.

Wat kost een Zwitsers Autobahnvignet?

Het vignet voor Zwitserland kost 45 euro. Dit vignet is vervolgens veertien maanden geldig. Het is niet mogelijk om een vignet te kopen voor enkele dagen of weken. Het Zwitser vignet kan u online kopen en direct afrekenen middels Ideal. Ga direct naar ons aanvraagformulier en vraag je vignet aan.

Er wordt geen restitutie verleend op reeds aangekochte vignetten.

Veelgestelde vragen op Onlinevignet.nl

Moet ik voor een motor een vignet aanschaffen?

Als je met een motor naar Zwitserland reist moet je ook in het bezit zijn van een vignet. Voor elk gemotoriseerd voertuig moet een Autobahnvignet gekocht worden. Voor de motor kan je dit vignet bestellen er is niet een apart vignet voor motorrijders.

Mijn auto en caravan of camper wegen meer dan 3500 kilo, moet ik dan extra dingen aanschaffen?

Voor een voertuig dat zwaarder is dan 3500 kilo moet je aan de grens een zogenaamd: Schwerverkehrsabgabe aanschaffen.

Back To Top