Skip to content

Milieusticker Grenoble

Rijdt u dit jaar door de milieuzone van Grenoble? Dan dient u in het bezit te zijn van een milieusticker voor Grenoble. Deze Franse stad heeft als een van de eerste Franse steden een permanente milieuzone ingevoerd. Lees op deze pagina de regels van Grenoble, waar een vignet verplicht is en andere handige informatie omtrent vignet Grenoble.

Sinds 1 januari 2017 is Grenoble een permanente zone, een zogeheten “zone à Circulation Restreinte (ZCR). In deze zone is een ecovignet voor Grenoble verplicht. Indien u geen vignet heeft en door deze zone rijdt riskeert u een boete!

Vignet Grenoble kopen

Let op: de milieusticker Grenoble is niet te koop bij tankstations, uitsluitend online te koop. U kunt het ecovignet online bestellen bij ons. De levertijd voor het vignet voor Grenoble is ongeveer 10 werkdagen. De kosten van Vignette Crit’Air Grenoble zijn €19,95 per sticker. Klik hier om de sticker voor Grenoble te bestellen.

Ik heb geen vignet voor Grenoble, krijg ik een boete?

Het korte antwoord is: waarschijnlijk wel. Men controleert namelijk zeer strikt. Zeker omdat Grenoble een van de eerste steden is waar het vignet is ingevoerd én waar de luchtverontreiniging vrij ernstig vanwege de grote verkeersdrukte in deze stad. Grenoble is nota bene een van de steden die men passeert wanneer men naar het zuiden van Frankrijk rijdt, u kunt zich voorstellen hoe druk het hier kan zijn.

Hoe lang duurt het voor ik mijn Grenoble vignet ontvang?

Zodra u het vignet voor Grenoble online aangevraagd heeft ontvangt u deze binnen ongeveer tien werkdagen gratis thuis gestuurd. De sticker dient u aan op vooruit te plakken. U plakt hem rechts, vanaf de bestuurder gezien, aan de binnenkant van uw raam. Het is belangrijk dat de sticker goed zichtbaar is.

Mocht u de aanvraag te laat hebben ingediend dan kunt u de bewijs van bestelling, die u ook ontvangt via onlinevignet.nl, meenemen als bewijs dat u een aanvraag ingediend heeft.

Deze zaken zijn ook verplicht in Grenoble

In heel Frankrijk dus ook in Grenoble dient u in uw auto te hebben:

  • alcoholtester
  • veiligheidsvest(en)
  • gevarendriehoek

Dit zijn ook verplichte regels voor automobilisten in Frankrijk. Men controleert ook zeer strikt op deze zaken. Heeft u deze items nog niet? Bestel ze eenvoudig via onze partner Bol.com via bovenstaande links.

Wat zijn andere steden met een verplichte milieuzone?

Niet alleen Grenoble heeft het vignet verplicht gesteld, ook in andere Franse steden zoals Parijs, Toulouse en Lyon is een ecovignet verplicht.

Bekijk hier het complete overzicht van steden waar een vignet of milieusticker verplicht zijn.

Back To Top