Skip to content

Vignet Oostenrijk aanvragen

Gaat u binnenkort op reis naar Oostenrijk dan is de kans zeer groot dat u in het bezit dient te zijn van een vignet voor Oostenrijk. Op deze pagina vindt u alle informatie omtrent het aanvragen van een digitaal vignet voor Oostenrijk.

Beoordeeld met 4.6 van 5 sterren
4.6/5

Vignet informatie

Vignet Oostenrijk

Vraag via onlinevignet.nl uw vignet voor Oostenrijk aan. Dit vignet is eenvoudig aan te vragen en is volledig digitaal!

Snelle verwerking

Zodra wij aanvraag ontvangen verwerken wij die binnen 24u. U heeft uw vignet razendsnel in huis!

24/7 klantenservice​

Heeft u een vraag over het aanvragen van een vignet of over uw eigen aanvraag? Neem dan contact op met ons support team, wij zijn 24/7 bereikbaar per mail en chat.

Klant ervaringen met onlinevignet.nl

Voordelen:

  • Ontvang het officiële vignet
  • Vignet is direct te gebruiken
  • Geen gedoe met stickers, volledig digitaal vignet op kenteken
  • Voorkom wachten bij tolhuisjes en regel alles digitaal!

Gaat u binnenkort op reis naar Oostenrijk dan is de kans zeer groot dat u in het bezit dient te zijn van een vignet voor Oostenrijk. Op deze pagina vindt u alle informatie omtrent het aanvragen van een digitaal vignet voor Oostenrijk.

Het vignet ontvangt u digitaal waardoor u geen sticker meer nodig heeft, ideaal! Bestel uw officiële vignet voor Oostenrijk vandaag nog.

Voor Oostenrijk geldt een vignet plicht voor de auto snelwegen. Voor het gebruik van de snelwegen moet je in het bezit zijn van een vignet. Dit vignet wordt digitaal gekoppeld aan uw kenteken. In Oostenrijk zijn voor motorvoertuigen drie verschillende soorten vignetten te verkrijgen, namelijk 10 dagen, 2 maanden of 1 jaar vignet. Deze kunt u bestellen via onlinevignet! Ook als u door Oostenrijk heen rijdt dient u in het bezit te zijn van een geldig vignet Oostenrijk.

Voor welk voertuig wilt u een vignet aanvragen?

U kunt een keuze maken voor welk voertuig u een vignet wil aanvragen, zo heeft u de keuze uit een vignet Oostenrijk voor een auto, auto en caravan, motorfiets of camper. Vervolgens heeft u de keuze uit de geldigheidsduur van de vignetten. U kunt kiezen voor een vignet dat geldig is voor 10 dagen, 2 maanden of 1 jaar.

Tolwegen en het vignet in Oostenrijk

Alle motorvoertuigen die gebruik maken van de Autobahn in Oostenrijk hebben een vignetten plicht. Alle motorvoertuigen die niet zwaarder zijn dan 3500 kilo, moeten verplicht het vignet voor Oostenrijk kopen. Zwaardere voertuigen, zoals campers en vrachtwagens, hebben een speciale GO-box nodig.

De Autobahnen vallen onder het beheer van de ASFINAG, wat staat voor Autobahnen- und Schnellstraßen-Finanzierungs-Aktiengesellschaft. Zij houden zich bezig met de ontwikkeling en bouw van de snelwegen in Oostenrijk.

De inkomsten die Oostenrijk haalt uit de tol vignetten worden geïnvesteerd in het aanleggen en verbeteren van wegen en tunnels.

Waarom moet ik betalen voor een Sondermautstrecke?

Ondanks dat je een geldig vignet voor Oostenrijk hebt, kan het alsnog voorkomen dat je voor bepaalde trajecten extra toeslag moet betalen. Dit worden Sondermautstrecke trajecten genoemd. Dit zijn trajecten waar men aan bijvoorbeeld de uitbouw van de weg werkt.

Trajecten waar u extra tol toeslag betaald:

S16 Arlberg Schnellstrasse A13 Brenner Autobahn A11 Karawankentunnel A9 Gleinalmtunnel (Pyhrnautobahn) A9 Bosrucktunnel(Pyhrnautobahn) A10 Tauern Autobahn (incl. Tauern- en Katschbergtunnel)

Hoge boetes zonder tol vignet Oostenrijk

Wanneer je niet in het bezit bent van een vignet kost dat je een boete van €90 voor automobilisten. Denk je te kunnen rommelen met het vignet kan dat je een extreem hoge boete opleveren van €240.

Men controleert regelmatig en we ontvangen vaak berichten van lezers die spijt hebben dat ze zonder een vignet Oostenrijk toch het risico hebben genomen. Met €90 kun je een hoop leuke dingen doen!

Tol vignet Oostenrijk voor de motor

Mocht je een vignet voor de motor hebben ontvangen dan dien je deze te plakken op een onderdeel van de motor wat niet is te verwijderen – om misbruik te voorkomen. Dus het vignet op bijvoorbeeld de koffer plakken is niet geldig. Bij onlinevignet.nl ontvang je een digitaal vignet, je hoeft dus geen stickers meer te plakken!

Digitaal vignet bestellen

Vanaf 2018 worden vignetten voor Oostenrijk digitaal uitgegeven, de vignetten zijn gekoppeld aan uw kenteken waardoor je geen vignet meer op uw vooruit of op uw motor moet plakken.

Wintersport Oostenrijk 2020 en vignet aanvragen?

Het vignet Oostenrijk 2020 is verplicht voor alle motorvoertuigen tot 3500 kg die op de Autobahn/ Oostenrijkse snelweg rijden. Op de eerder genoemde Sondermautstrecken is geen vignet nodig maar hier betaalt u een losse toeslag voor. Gaat u op wintersport naar Oostenrijk dan dient u een vignet aan te vragen, dit kan nu eenvoudig online!

Vignet Oostenrijk voor vrachtwagens en campers

Zwaardere voertuigen zoals vrachtwagens en campers hebben een speciale Go-box nodig. Wilt u deze bestellen? Neem dan contact op met ons.

Bekende vignet vrijgestelde wegen Oostenrijk

Vanaf 15 december 2019 zijn onderstaande snelwegen vrijgesteld.

  • Inntalautobahn A12 (Grens Kufstein – Kufstein Süd)
  • Westautobahn A1 (Walserberg – Salzburg Nord)
  • Rheintal/Walgau-Autobahn A14 (Hörbrans – Hohenems)
  • Linzer Autobahn A26
  • A27 Bypassbrücke Hafenstraße-Urfahr

Voor deze autosnelwegen is een vignet plicht niet nodig.

Back To Top