Skip to content

Milieusticker Vienne

Gelegen in het westen van Frankrijk, Vienne is een departement en hanteert een milieuzone sinds 15 september 2017. Aan Vienne grensende departementen Deux-Sèvres ten westen en Maine-et-Loire ten noorden van Vienne hanteren eveneens een milieuzone. Ook hier bent u verplicht om een ecovignet te hebben.

Lees op deze pagina alle regels van de milieuzone in Vienne, hoe u een vignet voor Vienne kunt kopen en welke zaken verplicht zijn om in uw auto te hebben wanneer u naar Frankrijk gaat.

Het verschil tussen Vienne en bijvoorbeeld Parijs is dat Vienne een departement is. Veel Franse steden hanteerden al een vignet/ milieusticker en nu zijn er ook departementen die dat doen. Vanwege het onvoorspelbare karakter van milieuzones (een milieuzone kan actief worden als de luchtverontreiniging te ernstig wordt) weet u nooit wanneer een milieuzone actief wordt. Daarom is het handig om vooraf een milieu sticker aan te schaffen zodat u niet voor verassingen komt te staan.

Vignet Vienne kopen

Het milieusticker voor departement Vienne is niet te koop bij tankstations, het is uitsluitend online te bestellen via onder andere onlinevignet.nl. De levertijd van een milieusticker voor Vienne is gemiddeld 10 werkdagen. De kosten van het Crit’Air zijn 19.95 euro per vignet. Klik hier om het vignet te bestellen!

Helaas heb ik geen eco vignet voor Vinne, riskeer ik een boete?

Wanneer u zonder vignet een actieve milieuzone inrijdt riskeert u een boete. De boetes zijn fors en men controleert regelmatig. De Franse overheid heeft de luchtverontreiniging hoog op de agenda staan en de politie zal daarom strikt controleren op voertuigen die zonder milieusticker een milieuzone in rijden.

Wat is de levertijd van het vignet?

Gemiddeld is de levertijd 10 werkdagen. Dit kan in drukke periodes iets langer zijn. U ontvangt bij ons een bewijs van aanvraag dat u kunt gebruiken mocht u niet op tijd het vignet hebben ontvangen. Het is raadzaam om tijdig het vignet aan te vragen zodat u de sticker op uw vooruit kunt plakken. De sticker dient u aan de binnenkant van het raam te plakken zodat hij goed leesbaar is.

Deze items moet u ook in uw auto hebben

In heel Frankrijk dus ook in Vienne dient u in uw auto te hebben:

  • alcoholtester
  • veiligheidsvest(en)
  • gevarendriehoek

Dit zijn verplichte regels voor automobilisten in Frankrijk dus deze moet u in uw auto hebben. Men controleert zeer strikt op deze zaken. Heeft u deze items nog niet? Bestel ze eenvoudig via onze partner Bol.com via bovenstaande links.

Hebben andere steden ook een milieuzone?

Ja zeker. Niet alleen het departement Vienne heeft het vignet verplicht gesteld. Andere steden zoals Parijs, Lyon, Toulouse hanteren ook een milieuzone en hier is het vignet ook verplicht.

Back To Top