Skip to content

Milieusticker Lyon

Sinds 12 december 2016 hanteert Lyon een milieuzone. Als een van de eerste steden van Frankrijk hebben zij een milieuzone geïntroduceerd. De gevolgen voor automobilisten zijn dat ze zonder milieusticker Crit’Air niet de actieve milieuzone mogen betreden. Ook mogen automobilisten de weg niet op wanneer de milieuzone actief is in Lyon. Lees op deze pagina alles over de milieuzone in Lyon, waar u een Crit’Air eco vignet Lyon kunt kopen en aan welke andere regels u zich dient te houden wanneer u met de auto naar Lyon gaat.

Vignet/ milieusticker Lyon kopen

Het is goed om te weten dat u de milieusticker niet kunt kopen langs de snelweg of bij tankstations. U kunt de milieusticker enkel online bestellen. Dit kan via onlinevignet.nl.

Wanneer de milieusticker besteld heeft kunt u deze binnen gemiddeld 10-14 werkdagen thuis verwachten, hij wordt gratis per post naar u toegestuurd. Vanwege de ruime levertijd is het slim om tijdig uw ecovignet aan te vragen!

Wat als ik nog geen Crit’Air voor Lyon heb?

In het geval dat u nog geen milieusticker voor Lyon heeft is het verstandig om direct een vignet aan te vragen. U ontvangt namelijk via onlinevignet.nl binnen 1 tot 2 werkdagen na uw aanvraag een certificaat wat u kunt gebruiken om aan te tonen dat u een vignet heeft aangevraagd en er voor heeft betaald.

Wanneer u geen vignet heeft riskeert u een boete van minimaal €68 tot €375 en mag u de weg niet op wanneer de milieuzone actief is.

Welke andere regels gelden er voor Lyon?

Het is belangrijk om te weten dat u ook in het bezit dient te zijn van onderstaande producten. Dit zijn verplichte producten voor automobilisten in Frankrijk.

  • alcoholtester
  • veiligheidsvest(en)
  • gevarendriehoek

Heeft u deze nog niet? Dan kunt u ze eenvoudig via onze partner bol.com bestellen. De politie controleert ook hierop en deze boetes zijn ook niet mild!

Heb ik voor andere steden ook een milieusticker nodig?

Ja, voor andere steden is een milieusticker ook nodig. Het is wel zo dat u met 1 sticker, alle milieuzones kunt betreden. Dus u hoeft niet voor elke stad of departement een aparte milieusticker te bestellen. Steden waar een milieuzone actief is zijn Parijs, Vienne, Annecy en bijvoorbeeld Straatsburg.

Back To Top