Skip to content

Milieusticker Vallée de l’Arve

Per 1 januari 2018 is de milieuzone van kracht in dit gebied en wordt door de autoriteiten regelmatig gecontroleerd of voertuigen in het bezit zijn van de verplichte milieusticker.

Indien u geen milieusticker heeft riskeert u een boete varierend tussen de €68 tot €375!

Lees op deze pagina alles over de milieusticker voor Vallée de l’Arve, hoe en waar u deze kunt aanvragen en welke andere zaken u verplicht bij u moet hebben wanneer u in of naar Frankrijk rijdt.

Vignet/ milieusticker Vallée de l’Arvekopen

Het vignet voor Vallée de l’Arve is niet te koop bij tankstations of langs de snelwegen! U kunt de milieusticker voor Vallée de l’Arve uitsluitend online bestellen. Via onlinevignet.nl is de milieusticker te koop. Omdat de levertijd gemiddeld tussen de 10 en 14 werkdagen is raden wij u aan om op tijd de milieusticker te kopen!

Kan ik zonder milieusticker door Vallée de l’Arve rijden?

Het is erg onverstandig om zonder milieusticker door Vallée de l’Arve te rijden. De boetes zijn zeer fors en er wordt zeer streng gecontroleerd op voertuigen die geen milieusticker bezitten. Mocht u naar Vallée de l’Arve willen gaan kunt u via onlinevignet.nl een vignet aanvragen. Deze wordt gemiddeld binnen 10-14 werkdagen geleverd. Indien u niet op tijd de aanvraag gedaan heeft en toch die kant op moet, kunt u via onlinevignet.nl een bewijs van aanvraag ontvangen. Dit is een bewijs van betaling zodat u kunt aantonen dat u het vignet wel aangevraagd heeft.

Welke andere zaken zijn verplicht in Vallée de l’Arve?

Niet alleen in Vallée de l’Arve maar In heel Frankrijk dient u onderstaande zaken verplicht in uw auto te hebben:

  • alcoholtester
  • veiligheidsvest(en)
  • gevarendriehoek

Dit zijn verplichte regels voor automobilisten in Frankrijk. Ook hierop wordt streng gecontroleerd. Bezit u deze zaken nog niet? Bestel ze eenvoudig via onze partner Bol.com via bovenstaande links.

Voor welke andere steden heb ik een milieusticker nodig?

Behalve voor Vallée de l’Arve heeft u ook een milieusticker nodig als u naar andere Franse steden gaat. Steden zoals Parijs, Lyon, Vienne en Parijs kennen ook een milieuzone. U kunt met 1 milieusticker heel Frankrijk door, u hoeft niet per stad of gebied een aparte milieuzone aan te vragen.

Back To Top