Skip to content

Milieusticker Toulouse

Toulouse is een populaire vakantiestad, gelegen in departement Haute-Garonne, en sinds 1 december 2017 hanteert Toulouse een milieuzone. Vervuilende voertuigen mogen deze stad niet in rijden en u bent verplicht om een vignet te hebben wanneer de zone in Toulouse actief is. Ontdek hieronder waar u een vignet voor Toulouse kunt bestellen, wat de regels zijn en welke andere verplichte zaken u in uw auto dient te hebben.

Vignet Toulouse kopen

U kunt het vignet voor Toulouse uitsluitend online kopen. Het is niet mogelijk om deze in Frankrijk of bij een tankstation te verkrijgen. De sticker kunt u bestellen via onlinevignet.nl.

Binnen gemiddeld 10 werkdagen ontvangt u het vignet per post gratis thuisgestuurd. De kosten van het Vignette Crit’Air Toulouse bedragen €19,95 per sticker. Klik hier om het vignet voor Toulouse te bestellen.

Bent u te laat met aanvragen van het vignet voor Toulouse? Dat kan gebeuren. Wat u dan kunt doen is de bevestiging van aanvraag (deze ontvangt u van ons binnen 1-2 werkdagen na uw aanvraag) meenemen, dit is een bewijs dat u een milieusticker heeft.

Wat gebeurd er als ik zonder milieusticker Toulouse binnen rijd?

Zodra de milieuzone in Toulouse actief is, dit gebeurd wanneer de luchtverontreiniging dermate hoog is, zijn alleen autos die in het bezit zijn van een milieusticker toegestaan om de stad in te rijden. Heeft u geen milieuvignet? Dan mag u niet door de stad rijden. Doet u dat wel dan kunt u een hoge boete krijgen.

Zijn er andere verplichtingen voor Toulouse?

Ja die zijn er. Zo dient u in het bezit te zijn van een alcoholtester, een veiligheidsvest en een gevarendriehoek. Dit zijn verplichte items die elk voertuig in Frankrijk dient te hebben. Mocht u deze niet hebben dan riskeert u tevens een zeer hoge boete.

U kunt deze items bestellen via onze partner bol.com, zie daarvoor de links hierboven.

Heb ik voor andere steden ook een milieusticker nodig?

Niet alleen voor Toulouse geldt een vignet verplichting, deze geldt voor meer steden en departementen. Zo heeft u ook voor Parijs, Vienne en Grenoble een vignet nodig wanneer u naar of door deze steden/ departementen rijdt.

Back To Top