Skip to content

Milieusticker Straatsburg (Strasbourg)

Gelegen in het departement Bas-Rhin, in het noordoosten van Frankrijk ligt de stad Straatsburg (Strasbourg). Deze stad heeft sinds 31 oktober 2017 een milieuzone. Men hanteert een tijdelijke en een permanente milieuzone. Het centrum van de stad is een permanente milieuzone en mag alleen worden bereikt door voertuigen die in het bezit zijn van een geldige milieusticker.

Lees op deze pagina alles over de milieuzone in Straatsburg, waar u de milieusticker voor Straatsburg kunt kopen en aan welke andere regels u moet denken wanneer u naar Frankrijk gaat per auto!

Vignet Straatsburg kopen

De milieusticker voor Straatsburg is niet te koop langs snelwegen of tankstations. Uitsluitend online te bestellen, u kunt het bestellen via onlinevignet.nl.

De Crit’Air Straatsburg wordt gratis per post verstuurd en zodra u de sticker ontvangen heeft kunt u hem aan de binnenkant van uw autoraam plakken zodat de milieusticker goed zichtbaar is.

De levertijd van het eco vignet Straatsburg is gemiddeld 10 tot 14 werkdagen. Bent u te laat met aanvragen of heeft u het vignet wel aangevraagd maar nog niet ontvangen? Gebruik dan het bewijs van aanvraag en betaling, die u ontvangt via onlinevignet.nl als bewijs.

Kan ik zonder eco vignet Straatsburg in rijden?

Indien u besluit zonder geldig eco vignet Straatsburg in te rijden riskeert u een boete. De boetes beginnen vanaf €68 en kunnen oplopen tot €375. Het is dus niet aan te raden om zonder milieusticker door de stad te rijden. Men controleert regelmatig op voertuigen die geen ecovignet hebben. Omdat het vanaf de buitenkant van de auto al goed zichtbaar is of u wel of geen milieusticker heeft, is het voor de politie niet al te moeilijk om voertuigen zonder vignet te beboeten.

Welke andere autoregels gelden er in Frankrijk?

In Straatsburg en geheel Frankrijk geldt dat u in uw auto de onderstaande producten moet hebben. Het gaat om een veiligheidsvest, een gevarendriehoek en een alcoholtester. Dit zijn verplichte items en indien u gecontroleerd wordt en deze niet bij u heeft riskeert u ook een boete!

Welke milieuzones zijn er nog meer behalve Straatsburg?

Andere steden en departementen die ook milieuzones hanteren zijn Vienne, Parijs, Toulouse. Dit zijn niet de enige steden. Bekijk hier een compleet overzicht van steden en departementen waar een milieuzone geldt.

Back To Top