Skip to content

Milieusticker Rennes

Rennes ligt in het westen van Frankrijk en deze stad is de hoofdstad van het departement Bretange en heeft sinds 1 oktober 2018 een milieuzone ingevoerd.

Om de luchtverontreiniging terug te dringen kan men besluiten de milieuzone te activeren. Wanneer de zone geactiveerd wordt, worden voertuigen die te vervuilend zijn geweerd; mogen automobilisten die geen vignet hebben deze stad niet binnen rijden en mogen voertuigen zonder milieusticker niet de weg op. Lees op deze pagina waar u het vignet voor Rennes kunt aanschaffen en welke andere regels gelden voor automobilisten in Rennes.

Vignet/ milieusticker Crit’Air Rennes kopen

U kunt de milieu sticker uitsluitend online kopen. Het is niet mogelijk om langs de snelwegen of bij tankstations een milieusticker te kopen. Via onlinevignet.nl kunt u een vignet voor Renns bestellen.

De milieusticker wordt geleverd binnen 10 tot 10 werkdagen gemiddeld. Na ontvangst van de sticker kunt u hem aan de binnenkant van uw voorruit plakken zodat hij goed zichtbaar is.

Wat als ik nog geen Crit’Air voor Rennes heb?

De milieuzone in Rennes is niet altijd actief, dat betekend dat op voorhand niet is aan te geven of de zone actief is. Indien de zone actief is gelden bovenstaande regels. Om te voorkomen dat u voor verassingen komt te staan raden wij aan om voor vertrek een milieusticker voor Rennes te bestellen.

Wanneer u geen sticker heeft riskeert u een boete van minimaal €68 tot €375.

Via onlinevignet.nl ontvangt u 1 tot 2 werkdagen na het plaatsen van uw bestelling een certificaat dat u kunt gebruiken als bewijs dat u een vignet heeft aangevraagd en heeft betaald.

Welke andere regels gelden er voor automobilisten in Rennes?

U bent verplicht om in uw auto of camper de volgende producten bij u te hebben. Indien u deze producten niet heeft kunt u ze via onze partner bol.com bestellen.

In uw voertuig dient u een alcoholtester, veiligheidsvest en een gevarendriehoek te hebben. Heeft u deze nog niet? Bestel ze voor uw vertrek naar Frankrijk! Dit zijn verplichte items voor heel Frankrijk en niet alleen voor Rennes.

Zijn er andere steden met een milieuzone?

Ja er zijn andere steden en departementen met een milieuzone. Met 1 milieusticker kunt u deze milieuzones betreden en hoeft u niet per stad of departement een aparte sticker aan te vragen. Steden waar een milieuzone gehanteerd wordt zijn Parijs, Lyon, Straatsburg en bijvoorbeeld Annecy.

Back To Top