skip to Main Content

Milieusticker Parijs

Gaat u dit jaar naar Frankrijk en specifieker naar Parijs of rijdt u door Parijs? Dan dient u in het bezit te zijn van een milieusticker voor Parijs. Indien u geen milieusticker heeft riskeert u een boete van minimaal €68. Deze regel is ingevoerd per 1 juli 2016.

Vanaf 1 juli 2017 is het hele centrum van Parijs een permanente milieuzone. U bent dus verplicht om een vignet voor Parijs te hebben wanneer u naar of door het centrum rijdt.

Vignet Parijs kopen

Let op: de milieusticker is niet te koop bij tankstations. U kunt de sticker online kopen bij onlinevignet.nl. De levertijd is ongeveer 10 werkdagen. De kosten van Vignette Crit’Air Parijs zijn €19,95 per sticker. Klik hier om de sticker voor Parijs te bestellen.

Krijg ik een boete indien ik geen milieusticker voor Parijs heb?

We hebben al meerdere horrorverhalen gehoord waarbij reizigers direct een boete ontvingen omdat ze niet in het bezit waren van een vignet voor Parijs.

U kunt de sticker online aanvragen en deze ontvangt u in circa 10 werkdagen. Zodra u de sticker ontvangen heeft kunt u hem (rechts, vanaf de bestuurder gezien) aan de binnenkant van uw raam plakken zodat de sticker duidelijk zichtbaar is.

Mocht u de aanvraag te laat hebben ingediend dan kunt u de bewijs van bestelling, die u ook ontvangt via onlinevignet.nl, meenemen als bewijs dat u een aanvraag ingediend heeft.

Andere verplichte zaken voor Parijs

Vergeet u geen alcoholtesters, veiligheidsvest en een gevarendriehoek? Dit zijn ook verplichte regels voor automobilisten in Frankrijk. Ook hierop wordt streng gecontroleerd door de Franse politie.

U kunt deze auto kit via onlinevignet.nl bestellen of via onze partner bol.com. Bekijk hier deze producten op bol.com en bestel ze voor uw vertrek naar Parijs!

Bij welke andere milieuzones heb ik nog meer een vignet nodig?

Périphérique is niet altijd een verplichte milieuzone. Wanneer de luchtverontreiniging te ernstig wordt kan men besluiten dat u dit gebied alleen kunt bereiken indien u in het bezit bent van een milieusticker.

Niet alleen voor Parijs geldt dat u een in het bezit dient te zijn van een vignet. Dit geldt voor vele andere steden ook, zoals Lyon, Toulouse, Annecy en vele andere plaatsen. Bekijk hier het complete overzicht van steden waar een vignet of milieusticker verplicht zijn.

Back To Top