Skip to content

Milieusticker Loiret

Loiret is een departement in het midden van Frankrijk en dit departement heeft vanaf 16 november 2017 een milieuzone ingevoerd.

Het is een tijdelijke milieuzone welke geactiveerd wordt wanneer de luchtvervuiling te groot wordt. Gevolgen zijn dat te vervuilende auto’s geweerd worden en zelfs de milieuzone niet mogen binnen rijden. Ook wordt onder andere de maximale toegestane snelheid verlaagd.

Lees op deze pagina hoe u zich kunt voorbereiden wanneer u naar Loiret gaat per auto; waar u een milieusticker voor Loiret kunt kopen en welke andere regels er gelden voor automobilisten in Loiret.

Vignet/ milieusticker Crit’Air Loiret kopen

Bij tankstations en langs de snelweg is het vignet voor Loiret niet te koop. U kunt het uitsluitend online bestellen. Via onlinevignet.nl is het eco vignet verkrijgbaar en is de levertijd van het fysieke vignet gemiddeld 10-14 werkdagen.

Zodra u de vignet heeft ontvangen kunt u de sticker aan de binnenkant van uw raam plakken zodat deze goed zichtbaar is.

Wat als ik nog geen Crit’Air voor Loiret heb?

De milieuzone in Loiret is geen permanente zone. Op voorhand is niet aan te geven wanneer deze geactiveer wordt. Wanneer de zonde geactiveerd wordt treden onder andere de bovenstaande regels in werking. Vanwege het onvoorspelbare karakter is het raadzaam om voor vertrek een vignet te hebben zodat u niet voor verassingen komt te staan! Gaat u zonder vignet Loiret? Dan riskeert u een boete van minimaal €68 tot €375.

Heeft u het vignet besteld maar nog niet ontvangen? Dan kunt u via onlinevignet.nl een digitaal certificaat aanvragen wat u kunt gebruiken als bewijs dat u een vignet heeft aangevraagd.

Wat zijn andere verplichtingen voor automobilisten in Loiret?

Behalve een milieusticker in een actieve milieuzone dient uw voertuig ook uitgerust te zijn met de volgende artikelen. Het gaat om: alcoholtester, veiligheidsvest en een gevarendriehoek. Dit zijn verplichte items dus zorg dat u deze heeft voordat u naar Frankrijk vertrekt!

Wat zijn andere milieuzones?

Andere milieuzones zijn bijvoorbeeld Parijs, Lyon, Toulouse, Straatsburg. Ook hier dient u in het bezit te zijn van een milieusticker wanneer u dit gebied wil binnen rijden. U hoeft niet per stad een nieuwe sticker aan te vragen. Met 1 sticker kunt u alle milieuzones die geschikt zijn voor uw voertuig binnenrijden.

Back To Top