Skip to content

Milieusticker Lille (Rijsel)

Gaat u met de auto, motor of camper naar Frankrijk en wilt u door Lille rijden? Zorg dat u een milieusticker heeft!

Sinds 5 juli 2017 is Lille een milieuzone geworden, het is nog geen permanente milieuzone maar een tijdelijke. Een tijdelijke zone wordt geactiveerd wanneer de luchtverontreiniging in het gebied te ernstig wordt. Er worden verschillende maatregelen genomen zoals het weren van te vervuilende voertuigen maar ook het verlagen van de toegestane maximum snelheden.

Lees op deze pagina alles over de milieusticker voor Lille (Rijsel) zodat u goed voorbereid op reis gaat en ontdek ook welke andere regels er gelden voor automobilisten in Lille en Frankrijk.

Waar is het vignet/ milieusticker Crit’Air Lille (Rijsel) te koop?

U kunt de milieusticker voor Lille uitsluitend online bestellen. Het is te koop via onlinevignet.nl. De gemiddelde levertijd bedraagt 10 tot 14 werkdagen en u ontvangt de sticker per post. De ontvangen sticker kunt u aan de binnenkant van uw raam plakken zodat de milieusticker goed zichtbaar is in geval van controle. Ook ontvangt u binnen 1-2 werkdagen na uw aanvraag een digitaal certificaat wat u kunt gebruiken als bewijs van aanvraag en betaling.

De milieustickers voor Lille zijn NIET te koop bij tankstations of langs snelwegen. Wees daarom op tijd met het bestellen ervan!

Kan ik zonder milieusticker/ Crit’Air naar Lille?

Omdat de milieuzone in Lille geen vaste milieuzone is, kan het zijn dat wanneer u er bent u zonder milieusticker door de stad kunt rijden. Echter vanwege de onvoorspelbaarheid van de luchtverontreiniging is het niet aan te raden om dat risico te nemen.

Wij raden u aan om voor uw vertrek een vignet aan te vragen zodat u niet voor verassingen komt te staan. Indien u ter plaatse, zonder vignet, door een actieve milieuzone rijdt, riskeert u een hoge boeten van maximaal €375 euro!

Gelden er andere verplichtingen behalve het vignet voor Lille?

Jazeker. U dient in uw auto de volgende artikelen bij u te hebben, namelijk:

Veiligheidsvesten, ,alcoholtesters en een gevarendriehoek. Ook hierop wordt gecontroleerd, dus zorg dat u op tijd deze producten in huis haalt! Mocht u ze willen bestellen dan is dat mogelijk via onze partner bol.com.

Zijn er andere milieuzones behalve Lille?

Lille is niet de enige milieuzone in Frankrijk. Andere steden hebben ook een milieuzone, zoals bijvoorbeeld Parijs, Lyon, Toulouse en Strasbourg.

Sommige steden hanteren een permanente milieuzone en andere een tijdelijke, zoals Lille.

Wanneer u een milieusticker heeft hoeft u niet voor andere steden een nieuwe milieusticker aan te vragen. Met 1 sticker kunt u alle zones betreden welke geschikt zijn voor uw voertuig.

Back To Top