Skip to content

Milieusticker Hérault

Gaat u met de auto naar Zuid Frankrijk en komt u in het departement Hérault? Gelegen in het departement zijn de steden Montpellier, Beziers, Adge en Sete. Dit departement heeft sinds 4 augustus 2017 een milieuzone en dit betekent dat u voor uw auto, motor of camper een geldige milieusticker moet hebben.

Het departement Hérault kan besluiten om de milieuzone te activeren wanneer de luchtkwaliteit te slecht wordt. Indien u geen milieusticker heeft mag u in Hérault niet meer de weg op, tot de lucht verontreiniging is afgenomen, én mag u het departement niet binnen rijden. Gaat u naar Hérault? Vraag dan tijdig een milieusticker aan. Lees op deze pagina waar u de milieusticker kunt aanvragen en welke andere regels er zijn voor automobilisten in Hérault.

Milieusticker Hérault kopen

De Crit’Air Hérault, ook wel bekend als de milieusticker, is niet te koop bij tankstations of langs snelwegen in Frankrijk. Het is uitsluitend online te koop. U kunt het vignet bestellen via onlinevignet.nl.

De levertijd is gemiddeld 10-14 werkdagen en u ontvangt de sticker gratis per post thuisgestuurd.

Bent u te laat met de aanvraag of heeft u de sticker al wel aangevraagd maar nog niet ontvangen? Dan kunt u via onlinevignet.nl een digitaal certificaat ontvangen en dit gebruiken als bewijs van betaling.

Kan ik zonder milieusticker toch naar Hérault?

Gaat u zonder milieusticker naar Hérault? Dan riskeert u een boete die kan oplopen tot €375! Het is daarom onverstandig om dat te doen. Vanwege de enorme luchtverontreiniging wordt dit zeer serieus genomen door de autoriteiten in Hérault en controleert men strikt op automobilisten die zonder milieusticker in het gebied zijn wanneer de zone actief is.

Wat is de levertijd van Crit’Air voor Hérault?

De gemiddelde levertijd bedraagt tussen de 10-14 werkdagen. U krijgt de sticker per post gratis thuisgestuurd.

Wanneer u de sticker ontvangen heeft kunt u hem aan de binnenkant van uw autoruit plakken.

Welke andere regels gelden er voor automobilisten in Hérault?

Andere regels waar u rekening mee dient te houden zijn dat u onderstaande zaken verplicht in uw auto of camper dient te hebben:

  • alcoholtester
  • veiligheidsvest(en)
  • gevarendriehoek

Deze regels zijn verplicht voor alle automobilisten in Frankrijk, dus ook in Hérault. De politie controleert hier ook op dus zorg dat u deze items voor vertrek heeft. Mocht u ze nog niet hebben dan kunt u ze bestellen via onze partner bol.com.

Wat zijn andere steden met een milieuzone?

Hérault is niet het enige departement waar een milieuzone actief is. In andere Franse departement heeft u ook een milieusticker nodig. U hoeft niet per stad of departement een aparte sticker te hebben, met 1 sticker kunt u alle Franse milieuzones binnenrijden.

Back To Top