Skip to content

Milieusticker Gironde

Gelegen in het zuidwesten van Frankrijk is het departement Gironde. Dit departement heeft sinds 28 juli 2017 een milieuzone ingevoerd. Om vervuilende voertuigen te weren wanneer de luchtverontreiniging te drastisch wordt heeft Gironde een milieuzone ingevoerd. Omdat op voorhand niet is aan te geven wanneer de luchtverontreiniging te ernstig is raden wij alle reizigers die het gebied per auto, motor of camper bezoeken, een milieusticker te kopen.

Op deze pagina lees je alles over de milieuzone, waar kun je de milieusticker voor Gironde kopen en welke andere regels zijn er voor automobilisten in het departement Gironde.

Vignet Gironde kopen

Crit’Air voor Girone is enkel online te bestellen. U kunt niet langs de snelweg dit vignet kopen. Ook is het niet verkrijgbaar bij tankstations. Via de website onlinevignet.nl kunt u de milieusticker voor Crit’Air kopen.

De levertijd van de sticker is gemiddeld tussen de 10 en 14 werkdagen en de sticker wordt per post gratis thuisgestuurd.

Zonder milieusticker naar Gironde?

Wanneer u zonder milieusticker naar Gironde vertrekt riskeert u ten eerste een boete. De boetes zijn niet mild, minimaal is de boete €68 en dit kan oplopen tot maximaal €375.

Ten tweede, mag u de weg niet op wanneer de zonde actief is en u niet in het bezit bent van een Crit’Air voor Gironde.

De milieuzone in Gironde wordt actief zodra de luchtvervuiling te hoog wordt. Omdat dat onvoorspelbaar is raden wij altijd aan om reizigers op voorhand de sticker aan te schaffen.

Heeft u niet op tijd het vignet voor Gironde aangevraagd? Dan kunt u via onlinevignet.nl een digitaal bewijs ontvangen wat u kunt gebruiken als bewijs van de aanvraag. Dit bewijs kunt u alleen krijgen wanneer u via onze site de aanvraag ingediend heeft.

Welke andere regels zijn er voor automobilisten in Gironde?

In Gironde en in heel Frankrijk geldt dat u de volgende items in uw auto moet hebben. Het gaat om: een veiligheidsvest, alcoholtester en een gevarendriehoek. Dit zijn verplichte items voor automobilisten in Frankrijk. Ook hierop wordt streng gecontroleerd en kunt u beboet worden indien u het niet bij u heeft.

U kunt deze producten bestellen via onze partner Bol.com.

Moet ik voor andere gebieden ook een Crit’Air hebben?

Ja, u heeft voor andere steden ook een milieusticker nodig. Echter, met 1 milieusticker kunt u deze andere zones binnen rijden. U hoeft niet per stad een aparte sticker aan te schaffen!

Back To Top