Skip to content

Milieusticker Drôme

Sinds 15 november 2017 hanteert Drôme, departement in Zuid Oost Frankrijk, een milieuzone. De steden waar het onder andere om gaat zijn Montelimar, Valence, Romans-sur-Isere, Parrelatte en Die. In deze zone is het verplicht om een geldige milieusticker te hebben. Met de Crit’Air Drôme willen de Fransen zorgen dat de luchtverontreiniging afneemt. Dit heeft wel gevolgen voor u wanneer u met de auto, motor, camper richting Drôme gaat. Lees op deze pagina waar u rekening mee moet houden, waar u het ecovignet kunt kopen (en waar niet) en welke andere regels er gelden in Drôme.

Vignet Drôme kopen

Wees op tijd met het kopen van het ecovignet voor Drôme. Deze milieusticker is uitsluitend online te verkrijgen. U kunt hem bestellen via onlinevignet.nl.

Reizigers gaan er vaak vanuit dat de sticker ook langs de snelweg en bij tankstation is te kopen. Dat is niet het geval. U kunt de milieusticker voor Drôme alleen online bestellen.

Wanneer u de sticker ontvangen heeft kunt u de sticker aan de binnenkant van uw autoraam plakken.

Helaas heb ik te laat een Crit’Air voor Drôme aangevraagd, wat nu?

Het kan voorkomen dat u te laat het vignet heeft aangevraagd, of dat u de milieusticker al aangevraagd heeft maar nog niet heeft ontvangen. In dat geval kunt u de digitale bevestiging die u ontvangt van onlinevignet.nl gebruiken als bewijs van aanvraag. Deze digitale bevestiging ontvangt u binnen 1-2 werkdagen na het indienen van uw aanvraag voor het Crit’Air.

Indien u geen vignet heeft aangevraagd en toch naar Drôme gaat per auto, motor, of camper. Dan riskeert u een boete variërend tussen €68 tot €375. De controles op milieustickers zijn strikt dus wees gewaarschuwd.

Welke andere regels gelden er voor Drôme?

U dient onderstaande producten verplicht in uw auto te hebben, indien u deze niet heeft kunt u ook hiervoor worden beboet!

  • alcoholtester
  • veiligheidsvest(en)
  • gevarendriehoek

Deze producten zijn verplicht voor alle automobilisten in Frankrijk. Ook hierop wordt door de Franse politie gecontroleerd.

Heb ik voor andere steden ook een milieusticker nodig?

Andere Franse steden hanteren ook een milieuzone. Steden zoals Parijs, Toulouse, Lyon hebben een eco zone. U hoeft niet voor elke zone een apart vignet aan te schaffen. 1 milieusticker kunt u voor alle andere milieuzones in Frankrijk gebruiken.

Back To Top