Skip to content

Milieusticker Chambéry

Gaat u met de auto door of naar Chambéry? Zorg dat u op tijd een milieusticker aanvraagt. Een Crit’Air is verplicht gesteld in Chambéry sinds 1 februari 2017. Vanwege de toegenomen luchtverontreiniging heeft men deze maatregel genomen. Zonder geldig milieusticker mag u niet Chambéry binnenrijden en doet u dat wel dan riskeert u een enorme boete. Lees in dit artikel alles wat u moet weten over het milieusticker voor Chambéry, waar deze te koop is (en waar niet!) en welke andere auto regels nog meer gelden in Chambéry.

Milieusticker Chambéry kopen

Waar kunt u het milieusticker niet kopen? Dit kan niet langs de snelwegen of bij tankstations. De sticker is uitsluitend online te koop en dat kan via onlinevignet.nl.

Kan ik toch zonder ecovignet naar Chambéry?

Dit is een veelgestelde vraag. Het antwoord is ja het kan. Omdat niemand u kan tegenhouden. Wel kan men u beboeten als men ziet dat u zonder geldig vignet in Chambéry bent. Dus kortom; er heen rijden kan maar is niet risicoloos.

De boetes zijn zeer hoog, minimaal €68 en kan oplopen tot €375.

Wanneer ontvang ik mijn milieusticker

De levertijd van het ecovignet is gemiddeld 10 tot 14 werkdagen. Het wordt gratis per post verstuurd. Houd er rekening mee dat het in drukkere periodes wat langer kan duren. Mocht u de aanvraag zijn vergeten te doen of te laat zijn met het bestellen van de ecovignet dan kunt u het betaalbewijs, wat u ontvangt via onlinevignet.nl, ook gebruiken om aan te tonen dat u ervoor betaald heeft.

Zodra u de sticker ontvangen heeft kunt u hem, rechts, aan de binnenkant van uw raam plakken zodat de milieusticker goed te zien is.

Wat zijn de andere autoregels in Chambéry?

Andere autoregels die gelden in Chambéry zijn dat u de onderstaande zaken verplicht in uw auto dient te hebben:

  • alcoholtester
  • veiligheidsvest(en)
  • gevarendriehoek

Dit zijn niet alleen regels die gelden voor Chambéry maar deze gelden voor heel Frankrijk.

Zijn er ook andere milieuzones behalve Chambéry?

Ja zeker, het is niet de enige milieuzone in Frankrijk. Behalve Chambéry zijn er actieve zones in Parijs, Lyon, Toulouse en vele andere steden.

Back To Top