Skip to content

Milieusticker Bouches-du-Rhône

Gelegen in het zuiden van Frankrijk ligt Bouches-du-Rhône, een Frans departement. De steden MArseille en Aix-en-Provence maken onderdeel uit van dit departement. Per 21 juni 2017 heeft Bouches-du-Rhône een eigen milieuzone geïntroduceerd.

Het is geen vaste milieuzone maar treedt alleen in werking wanneer de luchtvervuiling dermate hoog is. Vanwege de onvoorspelbaarheid van de luchtvervuiling raden wij reizigers altijd aan om op voorhand een milieusticker te kopen voor Bouches-du-Rhône. Lees in dit artikel alles over het milieusticker voor dit departement en welke andere regels nog meer gelden in Bouches-du-Rhône.

Vignet Bouches-du-Rhône kopen

Het milieusticker kunt u niet kopen langs snelwegen of bij tankstations. Het kan uitsluitend online worden besteld. U kunt het bestellen via onlinevignet.nl.

Wat gebeurt er als ik geen vignet heb voor Bouches-du-Rhône?

Wanneer u zonder vignet naar Bouches-du-Rhône rijdt riskeert u een boete. De boetes zijn niet mild en we hebben al verschillende horrorverhalen gehoord! De boetes zijn minimaal €68 en kunnen oplopen tot €375.

Mocht u niet op tijd geweten hebben dat een vignet verplicht is dan kunt u via onlinevignet.nl alsnog een milieusticker Bouches-du-Rhône aanvragen. U ontvangt namelijk binnen 1-2 werkdagen een bewijs van betaling en dit kunt u gebruiken als bewijs dat u een vignet heeft aangevraagd.

Hoe lang duurt het voor ik mijn Grenoble vignet ontvang?

Het ecovignet voor Bouches-du-Rhône wordt gratis per post verstuurd binnen 10 tot 14 werkdagen. In drukke periodes kan het soms wat langer duren. Extra reden om niet te wachten met de aanvraag. Het Vignette Crit’Air voor Bouches-du-Rhône kost per sticker €19,95 euro.

U kunt de sticker aan de binnenkant van uw autoruit plakken. Let op; plak het vanaf de bestuurder gezien aan de rechter binnenkant. Het is van belang dat de sticker goed zichtbaar is!

Welke andere regels gelden nog meer in Bouches-du-Rhône?

In Bouches-du-Rhône gelden ook de volgende regels, de lijst met onderstaande producten dient u ten alle tijden in uw voertuig te hebben:

  • alcoholtester
  • veiligheidsvest(en)
  • gevarendriehoek

Deze regels zijn verplicht voor alle automobilisten in Frankrijk, dus ook in Bouches-du-Rhône. Denk maar niet dat hier niet op gecontroleerd wordt! Wees gewaarschuwd en zorg dat u op tijd deze producten in huis haalt.

Wat zijn andere milieuzones behalve Bouches-du-Rhône?

Het is helaas niet zo dat Bouches-du-Rhône de enige milieuzone is in Frankrijk. Andere Franse steden zoals Parijs, Lyon en Toulouse kennen ook een milieuzone beleid. Met 1 sticker kunt u al deze steden bezoeken dus u hoeft niet voor alle steden een aparte sticker aan te vragen.

Back To Top