Skip to content

Milieusticker Annecy

Vertrekt u dit jaar met de auto naar Frankrijk en komt u door de stad Annecy? Wees gewaarschuwd: een milieusticker voor deze Franse stad is verplicht!

In verband met de overmatige luchtvervuiling heeft Annecy per 27 oktober 2017 een milieuzone ingevoerd. De gevolgen zijn dat alle voertuigen in het bezit dienen te zijn van een milieusticker, een zogeheten Crit’Air voor Annecy. Lees op deze pagina alles over de milieuzone van Annecy en aan welke andere regels u zich moet houden wanneer u naar Frankrijk gaat.

Milieusticker Annecy kopen

U kunt geen eco vignet voor Annecy kopen langs de snelwegen in Frankrijk of bij tankstations. U kunt het vignet uitsluitend online bestellen. U kunt het bestellen via onlinevignet.nl.

De levertijd van het milieusticker is gemiddeld tussen de 10 en 14 werkdagen. Wees daarom op tijd met aanvragen!

Mocht u de aanvraag te laat doen dan kunt u het bewijs van aanvragen, wat verstrekt wordt via onlinevignet.nl, ook gebruiken als tijdelijke milieusticker om aan te tonen dat u er een aangevraagd hebt. In het geval dat u geen milieusticker heeft riskeert u een boete.

Kan ik zonder milieusticker voor Annecy toch naar Annecy rijden?

Het is onverstandig om zonder milieusticker naar Annecy te rijden. De Franse overheid neemt de luchtverontreiniging zeer serieus en ziet er op toe dat automobilisten in het bezit zijn van een milieusticker. Indien u toch zonder milieusticker Annecy inrijdt bestaat de kans dat u beboet wordt en de boetes zijn niet mis.

Wanneer ontvang ik mijn milieusticker voorAnnecy?

Wanneer u de milieusticker aangevraagd heeft via onlinevignet.nl ontvangt u binnen 10-14 werkdagen per post de sticker toegestuurd. De sticker wordt gratis verstuurd.

Zodra u de sticker ontvangen heeft kunt u hem aan de binnenkant van uw vooruit plakken. Vanaf de bestuurder gezien, plakt u de sticker rechts voor.

Welke andere regels gelden er nog meer voor Annecy?

In Annecy, en trouwens in heel Frankrijk, dient u de volgende items in uw auto te hebben:

  • alcoholtester
  • veiligheidsvest(en)
  • gevarendriehoek

Deze regels zijn verplicht voor automobilisten in Frankrijk. Ook hierop wordt streng gecontroleerd en zijn de boetes hoog! Mocht u deze items nog niet hebben dan kunt u ze bestellen via bovenstaande links.

Wat zijn andere steden met een milieuzone?

Annecy is niet de enige stad waar een milieuzone actief is. In andere steden zoals Lyon, Toulouse en Parijs dient u ook in het bezit te zijn van een milieusticker. Met 1 sticker kunt u heel Frankrijk bezoeken en u hoeft niet per stad een aparte sticker te kopen.

Back To Top