skip to Main Content

Tolvignet voor Oostenrijk aanvragen?

Gaat u binnenkort op reis naar Oostenrijk dan is de kans zeer groot dat u in het bezit dient te zijn van een tolvignet voor Oostenrijk. Op deze pagina vindt u alle informatie omtrent het aanvragen van een vignet voor Oostenrijk. Vraag hier uw vignet direct aan!

Vignet informatie

  • Vignet wordt snel verwerkt
  • Officieel vignet
  • Gratis thuisbezorgd

Vraag nu je vignet aan, klik hier.

Voor oostenrijk geldt een vignetplicht. Voor het gebruik van de snelwegen in dat specifieke land moet je in het bezit zijn van een vignet. Dit vignet moet goed zichtbaar zijn op je voertuig. In Oostenrijk zijn er drie verschillende soorten vignets. Deze kunnen allemaal via het internet of in een fysieke winkel gekocht worden. Ook als je niet op vakantie gaat in Oostenrijk, maar er doorheen reist moet je in het bezit zijn van een vignet.

Welk vignet heb ik nodig in Oostenrijk?

Voor voertuigen zijn er drie verschillende vignetten. Het verschil in deze vignetten is de duur van de vignetten. Voertuigen tot 3500 kilo dat is een categorie die gespecificeerd wordt. Voor motoren geldt een apart tarief. Hieronder in de tabel staan alle tarieven omschreven met daarachter de kosten vermeld.

Autobahnvignet Oostenrijk 2018

Voertuigtype 10-dagen vignet   2 maanden vignet   Jaar vignet
Auto t/m 3500 kilo € 8,90 euro € 25,90 euro  € 86,40 euro
 Motor  € 5,10 euro  € 13,00 euro  € 34,40 euro

Voor voertuigen van meer dan 3500 kilo geldt een speciaal tarief. Dit kan je vinden op de website van de Oostenrijkse overheid. Voor voertuigen met 2 assen geldt een dagtarief van 0,17 cent als je voldoet aan de strengste emissienormen van de Eurozone. Voldoet je voertuig hier niet aan geldt een hoger tarief. Meer informatie over de tarieven en voertuigen kan je hier vinden: https://www.asfinag.at/maut-vignette/maut-fuer-lkw-und-bus/

Waar kan ik Vignet Oostenrijk kopen?

Het vignet voor Oostenrijk is online verkrijgbaar vanaf 2018. Via ons speciale aanvraagformulier kan u het vignet aanvragen. Deze zal binnen enkele dagen bij je thuis bezorgd worden. Hiermee voorkom je lijmresten en rompslomp aan de grens of in de winkel. Ga je op reis en wil je reminder ontvangen zodat je niet vergeet het vignet te kopen.

Beveiligingskenmerken vignet Oostenrijk

Het Oostenrijks vignet wordt gemaakt door een speciaal bedrijf dat probeert namaak tegen te gaan. Ze verwerken en produceren het vignet op een speciale manier met een aantal veiligheden erin verwerkt. In het vignet zit een hologram. Als je het vignet kantelt zal de federale snelweg en de adelaar elkaar verblinden.

In het hologram is een 17 zichtbaar dit is een controle getal. Het jaartal waarin het vignet geldig is zal zichtbaar zijn in het hologram als je het kantelt.

Het vignet is gemaakt met speciaal materiaal. Als je er met een fel licht op schijnt zal het niet door het vignet zichtbaar zijn. Het vignet reflecteert als je er met een zaklamp tegenaan schijnt. Het laatste kenmerk is dat het vignet geen lijmresten achterlaat als je het verwijdert.

Back To Top