Ecovignet, of in het Frans een vignet Crit’Air aanvragen? Dat kan via onlinevignet.nl. Via deze handige website regel je je milieusticker voor Frankrijk in enkele muisklikken!


Vignet online aanvragen

Eco vignet in het kort

  • Verplicht voor steeds meer Franse steden
  • Je riskeert een boete als je geen vignet hebt
  • Je kunt het vignet online aanvragen en betalen met iDeal

START HIER EEN NIEUWE AANVRAAG >>>

Milieusticker Frankrijk

Vraag via onlinevignet.nl het verplichte eco vignet voor verschillende Franse steden aan! Voorkom torenhoge boetes!

Veilig betalen

Je kunt veilig afrekenen met iDeal, CreditCard, Paypal, bankoverschrijving of BanContact. Alles gaat via een beveiligde verbinding.

24/7 klantenservice

Heb je een vraag over de procedure of een lopende aanvraag? Schroom niet en bel, mail of whatsapp onze klantenservice!

Wat is een vignet Crit’Air/ ecovignet/ milieusticker nou precies?

Ben je van plan om met de auto naar Parijs op reis te gaan dan heb je vanaf 1 juli 2017 verplicht een vignet nodig. Wanneer je deze sticker niet hebt riskeer een hoge boete van bijna 70 eur. Het vignet is niet alleen verplicht in Parijs maar ook in andere Franse steden zoals Lille, Lyon en Grenoble.

Vanwege het overschrijden van de maximale hoeveelheid stikstofoxide in het centrum van Parijs is de milieusticker ingevoerd. Wanneer de grens bereikt wordt kan de Franse overheid besluiten om bepaalde auto’s te weren om de grens naar een lager niveau te brengen. Onlinevignet.nl is een website die de reiziger ondersteunt met het aanvragen van een vignet, voor deze dienstverlening betaald u extra kosten. Via de site https://www.certificat-air.gouv.fr/ kunt je het ook aanvragen, dit is de site van de Franse overheid.

Milieusticker Frankrijk bestellen

Je kunt de sticker online bestellen via deze pagina. De pagina is volledig in het Nederlands beschikbaar en je kunt afrekenen met iDeal, Paypal, Creditcard of bankoverboeking. Let op: wees op tijd met het bestellen aangezien de verwerkingstijd op kan lopen tot wel 4 weken!

Levertijd van de eco vignet (Air Quality Certificate)

In drukkere periodes kan de levertijd tot 4 weken bedragen, in de rustigere maanden is het ongeveer 10 werkdagen. Heb je het vignet aangevraagd maar nog niet op tijd voor vertrek ontvangen? Je ontvangt een mail bevestiging van de aanvraag welke kan fungeren als een bewijs van jouw bestelling en classificatie van jouw voertuig.

Hoe zit het met andere landen?

Voor elk land heb je een apart vignet nodig. Ik Duitsland kent men een Umwelt Plakette, de Italianen een ‘ticket per l’accesso’ en de Britten hebben een ‘congestion charge’.

Toekomstige milieuzones

Avignon
Arras
Annemasse
Bordeaux
Cannes
Clermont-Ferrand
Champlan
Baskische kust-Adour
Duinkerke (Dunkerque)
Dijon
Epernay
Faucigny, Glières, Bonneville
Lille
Le Havre
Montpellier
Parijs
Reims
Rouen
Saint-Etienne
Straatsburg (Strasbourg)
Saint Maur-des-Fossés
Toulouse
Marnevallei (Vallée de la Marne)


Start hier de aanvraag